اگر مبتلا به کولیت اولسراتیو هستید .باید نسبت به غذایی که می خورید حساسیت بیشتری داشته باشید ، مواد غذایی باعث ایجاد بیماری نمی شوند ، اما برخی از آنها می توانند محرک بیماری باشند. ما به شما کمک می کنیم با یک برنامه رژیم غذایی مناسب از این محرک ها دوری کنید اما مواد مغذی مورد نیازبدن خود را دریافت کنید. هیچ رژیم غذایی واحدی برای مبتلایان به کولیت اولسراتیو وجود ندارد. تغذیه شما در روند بیماری می تواند تغییر کند ، بنابراین برنامه غذایی شما نیز باید انعطاف پذیر باشد.
یک دفترچه غذایی تهیه کنید یا از تلفن هوشمند یا یک نوت بوک کوچک برای ثبت آنچه می خورید و می نوشید و اینکه چه تغییری در حال شما ایجاد می کند استفاده کنید. این کار به کمی زمان و حوصله نیاز دارد ، اما به شما کمک می کند تا وضعیت خود را ارزیابی کرده و برنامه رژیم غذایی مناسب خودرا تنظیم نمایید .
وقتی غذای خود را آماده می کنید ، فراموش نکنید که یک رژیم غذایی متعادل باید مقدار کافی پروتئین ، غلات کامل و میوه و سبزیجات داشته باشد
اگر مبتلا به کولیت اولسراتیو هستید از موارد زیر دوری کنید:
مواد مغذی مفید
اگر نمی توانید رژیم غذایی متعادلی را دنبال کنید ، لازم است مکمل هایی مانند کلسیم ، اسید فولیک و ویتامین B12 مصرف کنید. اما قبل از مصرف دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید. دانشمندان معتقدند اسید چرب امگا3 EPA (اسید ایکوزاپنتائنوئیک) ممکن است با التهاب مبارزه کند. این چربی مواد شیمیایی خاصی را در بدن شما بنام لکوترین ها ایجاد می کندکه با التهاب مبارزه می کند. روغن ماهی منبع خوبی از EPA است.
در برخی مطالعات ، افراد مبتلا به UC در هنگام مصرف دوزهای بالااز این اسید چرب ، تغییرات مفیدی در روند بیماری مشاهده کرده اند . اما بسیاری از افراد طعم ماهی را دوست ندارند. همچنین شواهدی وجود دارد که اضافه کردن روغن ماهی به آمینوسالی سیلیکاتها (داروهای موسوم به 5- ASA )ممکن است مفید باشد ، اما این اثبات نشده است. DHA یکی دیگر از امگا 3 موجود در روغن ماهی است که می تواند از التهاب جلوگیری کنید.
برخی تحقیقات همچنین نشان می دهد که ماست با باکتری های سالم ، به نام پروبیوتیک ها ، التهاب روده را کاهش می دهد. دانشمندان هنوز در حال مطالعه چگونگی کمک به افراد مبتلا به UC و شرایط مشابه هستند. برخی افراد همچنین بر این باورند که رژیم غذایی کم FODMAPs - نوعی کربوهیدرات بسیار قابل تخمیر که در گوشت ، میوه ، لبنیات و بسیاری از غذاهای دیگر یافت می شود - ممکن است به کاهش علائم UC کمک کند.. وهر رژیم غذایی برای افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو حتما باید تحت نظارت پزشک صورت گیرد تا باعث کاهش موادمغذی لازم برای بدن فرد نشود.
- الکل، کافئین
- نوشیدنی های گازدار
- در صورت حساسیت به لاکتوز ، محصولات لبنی
- لوبیا خشک ، نخود فرنگی و حبوبات میوه های خشک شده
- غذاهایی که گوگرد یا سولفات دارند
- غذاهای پر فیبر
- گوشت آجیل، کره و مغز گردوذرت بو داده
- محصولاتی که سوربیتول دارند (آدامس بدون قند و آب نبات)
- میوه و سبزیجات خام
- شکر تصفیه شده
- دانه ها
- غذاهای ادویه دار
منبع: webMD وب ام دی
برای مشاهده فیلم های آموزشی به آپارات بینه سر بزنید
هنوز دیدگاه ثبت نشده است
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *اطلاعات تماس
تهران- قائم مقام فراهانی- نرسیده به مطهری- کوچه مگنولیا – پلاک ۳۲- واحد ۲شماره تماس: 42802-021
ایمیل: info@biineh.com
ساعات کار: شنبه تا چهارشنبه
08:00 صبح تا 18:00 بعد از ظهر
پنج شنبه
08:00 صبح تا 14:00 بعد از ظهر