پروستات:
پروستات غده ای در سیستم تناسلی مردانه می باشد. بیشتر منی موجود در اسپرم ها توسط این غده ساخته می شود. این غده که به اندازه نخود می باشد زیر مثانه قرار دارد و قسمت بالای میزنای را در برگرفته است .
سرطان پروستات یکی از نگرانی های سلامتی بسیار مهم برای مردان آمریکایی می باشد. این بیماری به ندرت در قبل از ۵۰ سالگی اتفاق می افتد،متخصصین بر این باورند که اکثر مردان نشانه هایی از این بیماری را دارند.
جامعه متخصصین سرطان امریکا اعلام کرده است که 161360 مورد سرطان پروستات جدید در سال 2017 ثبت شده است. نزدیک به 27630 نفر در اثر این بیماری فوت خواهند کرد و همچنین نژاد افریقایی-امریکایی احتمال بیشتری دارد به این بیماری مبتلا شوند و بیشترین میزان مرگ و میر را دارا می باشند.
بعد از سرطان پوست ،سرطان پروستات بیشترین بروز را در میان مردان امریکایی دارد.در مناطق دیگر به خصوص آسیا،آفریقا و آمریکای لاتین بروز این سرطان به ندرت رخ می دهد. سرطان پروستات معمولا بسیار کند رشد می کند؛ و اکثر مواقع علائم بیماری قبل از رسیدن به سطح پیشرفته دیده نمی شوند.
درمان پروستات بیشتر مردان:
بیشتر مردان مبتلا به این بیماری به دلایل دیگر فوت می کنند بدون اینکه از این بیماری اطلاع داشته باشند. ولی در صورتی که سرطان پروستات شروع به رشد سریع کند بسیار خطرناک خواهد بود. سرطانی که علاوه بر پروستات به سایر نقاط مانند استخوان ، لنف و شش ها گسترش پیدا کرده است قابل درمان نیست ولی برای سالهای طولانی میتوان کنترلش کرد. با توجه به پیشرفت هایی که در درمان سرطان پروستات صورت گرفته است اکثر مبتلایان میتوانند امید داشته باشند که ۵ سال یا بیشتر زنده بمانند. برخی از مبتلایان به سرطان پروستات زندگی عادی خود را ادامه می دهند و به دلایل دیگری مانند حمله قلبی فوت می کنند.
عوامل بالقوه خطرناک
همه مردان در خطر ابتلا به بیماری سرطان پروستات قرار دارند. یک نفر از هر ۹ مرد به سرطان پروستات ابتلا پیدا می کند.ولی فقط یک نفر از هر ۳۹ مورد در اثر این بیماری فوت خواهند کرد.حدودا ۸۰ درصد مردانی که به ۸۰ سالگی میرسند دارای سلول های سرطانی در پروستات خود هستند.علاوه بر جنسیت مذکر عوامل دیگری مانند سن، نژاد، و سابقه خانوادگی می تواند از عوامل خطر این بیماری باشد.
سابقه خانوادگی:
افرادی که اعضای خانواده شان دارای سرطان پروستات بوده اند در خطر ابتلای بیشتری به این بیماری قرار دارند.داشتن پدر و یا برادر مبتلا به سرطان پروستات خطر ابتلا به سرطان پروستات را در فرد به بیش از دوبرابر افزایش می دهد.داشتن برادر مبتلا به سرطان پروستات خطر ابتلا را در فرد بیشتر از داشتن پدر سرطانی افزایش می دهد.در صورت وجود سرطان در تعداد بیشتری از اعضای خانواده باعث افزایش خطر ابتلای بیشتری می شود.تحت نظر گرفتن برای بیماری سرطان پروستات باید در سن ۴۰ سالگی در مردان مورد بحث قرار داده شود.
رژیم غذایی:
مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی دارای چربی زیاد همراه سبب افزایش خطر سرطان پروستات می باشد.مردان معمولا عادت به استفاده کمتر از سبزیجات و میوه ها دارند.
سن:
بزرگترین عامل خطر بیماری سرطان پروستات سن می باشد ؛در مردان سفید پوست بدون داشتن سابقه خانوادگی چنین بیماری بعد از ۵۰ سالگی خطر ابتلا به سرطان پروستات افزایش پیدا می کند و در مردان سیاه پوست و یا مردانی که دارای سابقه خانوادگی بیماری سرطان پروستات هستند بعد از سن ۴۰ سالگی این بیماری با افزایش خطر روبه رو می شود.دو -سوم بیماران دارای سرطان پروستات در ۶۵ سالگی یا بعد از آن تشخیص داده می شوند.هرقدر بیمار مسن تر باشد مخصوصا بالای ۷۰ سال نوع رفتار بیماری کمتر شدت خواهد داشت.
نژاد:
سرطان پروستات ۶۰ درصد بیشتر در نژاد افریقایی -امریکایی نسبت به نژاد سفید پوست رخ می دهد و در زمان تشخیص نیز به حالت پیشرفته می باشد.در حالی که نژاد ژاپنی و افریقایی که در کشور خود زندگی می کنند به مراتب از ابتلا به سرطان کمتری برخوردار هستند.میزان این ابتلا زمانی که این افراد به امریکا مهاجرت می کنند افزایش میابد و همچنین مردانی که نژاد امریکایی دارند در رده دوم بیشترین خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند و در سن ۵۰ سالگی به بعد باید به منظور تسخیص سرطان پروستات تحت نظر گرفته شوند.
پیشگیری از سرطان پروستات
هیچ شواهدی مبنی بر جلوگیری از سرطان پروستات موجود نیست ولی شما می توانید خطر ابتلا به بیماری سرطان پروستات را کاهش دهید. درمان پروستات رژیم غذایی که باعث ایجاد وزن مناسب می شود می تواند باعث کاهش خطر سرطان پروستات شود.انجمن سرطان امریکا موارد زیر را پیشنهاد می کند:
- محدود کردن غذاهای دارای چربی زیاد
- کاهش مصرف گوشت قرمز ،به خصوص گوشت های فرآوری شده مانند هات داگ،بولونی،و برخی از گوشت های دیگر .
- خوردن ۲ تا ۱/۲ لیوان میوه و سبزیجات در روز
- انتخاب های غذایی سالم شامل نان،غلات صبحانه،برنج،پاستا،و لوبیاها می باشد.
- آنتی اکسیدان موجود در غذاها به خصوص در سبزیجات و میوه ها باعث جلوگیری از صدمه به DNA در سلول های بدن می شود.این صدمات با سرطان در ارتباط می باشندودرکل آنتی اکسیدان ها در رابطه با کاهش خطر سرطان پروستات عمل می کنند.این مواد درغذاهای زیر پیدا می شوند:
- گوجه فرنگی-خام و پخته،اسفناج،لوبیاها،توت ها به خصوص بلوبری،گریپ فروت نارنجی و صورتی،
- هندوانه
منبع: وب ام دی
هنوز دیدگاه ثبت نشده است
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *اطلاعات تماس
تهران- قائم مقام فراهانی- نرسیده به مطهری- کوچه مگنولیا – پلاک ۳۲- واحد ۲شماره تماس: 42802-021
ایمیل: info@biineh.com
ساعات کار: شنبه تا چهارشنبه
08:00 صبح تا 18:00 بعد از ظهر
پنج شنبه
08:00 صبح تا 14:00 بعد از ظهر