پزشکی بهداشتی بروزرسانی: 1403/07/05

غده تیروئید

غده تیروئید با هورمون هایی که تولید می کند تقریباً بر تمام فرآیندهای متابولیکی بدن شما تأثیر می گذارد. اختلالات تیروئید می تواند به صورت یک گواتر (غده بزرگ شده) کوچک و بی ضرر باشد.

 

 

غده تیروئید با هورمون هایی که تولید می کند تقریباً بر تمام فرآیندهای متابولیکی بدن شما تأثیر می گذارد. اختلالات تیروئید می تواند به صورت یک گواتر (غده بزرگ شده) کوچک و بی ضرر باشد. شایع ترین مشکل تیروئید تولید غیر طبیعی هورمونهای تیروئید است. ترشح  بیش از حد هورمون تیروئیدباعث پرکاری تیروئید می شود. کم ترشح شدن هورمون منجر به کم کاری تیروئید می شود. معمولا در صورت تشخیص و درمان مناسب ، اغلب مشکلات ناشی از کم کاری یا پرکاری تیروئید را می توان از بین برد.

 

چه عواملی باعث ایجاد مشکلات تیروئید می شود؟

 انواع پرکاری تیروئید به دلیل تولید بیش از حد هورمونهای تیروئید است ، اما این بیماری به چندین شکل ممکن است رخ دهد:

بیماری گریوز: تولید بیش از حد هورمون تیروئید.

آدنومهای سمی: گره هایی در غده تیروئید ایجاد می شوند و شروع به ترشح هورمونهای تیروئید می کنند و تعادل شیمیایی بدن را مختل می کنند. برخی از گواترها ممکن است حاوی چندین مورد از این گره ها باشد.

تیروئیدیت حاد: التهاب تیروئید که باعث "نشت" هورمونهای اضافی در غده می شود ، که منجر به پرکاری تیروئیدموقتی می شود که عموما چند هفته طول می کشد اما ممکن است ماه ها ادامه یابد.

نقص عملکرد غده هیپوفیز یا رشد سرطانی در غده تیروئید

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید ناشی از کمبود تولید هورمونهای تیروئید است. از آنجا که برای تولید انرژی در بدن شما به مقادیر خاصی از هورمونهای تیروئید نیاز است ، افت تولید هورمون منجر به کاهش سطح انرژی می شود. دلایل کم کاری تیروئید عبارتند از: تیروئیدیت هاشیموتو: در این اختلال خود ایمنی بدن به بافت تیروئید حمله می کند. سرانجام بافت می میرد و تولید هورمون ها متوقف می شود. برداشتن غده تیروئید قرار گرفتن در معرض مقادیر بیش از حد یدید: داروی سینوس ، داروی قلب ،آمیودارون یا برخی از رنگهای حاجب (اشعه X )،لیتیم اگر کم کاری تیروئید در طولانی مدت درمان نشود ، می تواند یک کما میکسدما را به وجود آورد ، که یک بیماری نادر اما بالقوه کشنده است، که باید به سرعت درمان شود.

 

 کم کاری تیروئید برای و نوزادان خطرناک است.

کمبود هورمونهای تیروئید در سنین پایین می تواند منجر به ایجاد کرتینیسم (ناتوانی ذهنی) و کوتولگی (رشد مبهم) شود. در حال حاضر سطح تیروئید نوزادان را بلافاصه پس از تولد بررسی میکنند. اگر آنها کم کاری تیروئید داشته باشند ، فوراً درمان آن ها شروع می شود. در نوزادان ، مانند بزرگسالان ، کم کاری تیروئید به دلایل زیر ممکن است رخ دهد :

  • اختلال هیپوفیز
  • تیروئید معیوب
  • نبودن غده تیروئید به صورت مادرزادی

نوزادی که کم کاری تیروئید دارد معمولا غیرفعال و ساکت است ، اشتهای ضعیفی دارد و مدت زمان زیادی می خوابد.

 

منبع: webMD  وب ام دی

بینه، یک کلیک تا سلامتی… برای مشاهده فیلم های آموزشی به آپارات بینه سر بزنید

هنوز دیدگاه ثبت نشده است

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

اطلاعات تماس

تهران- قائم مقام فراهانی- نرسیده به مطهری- کوچه مگنولیا – پلاک ۳۲- واحد ۲

شماره تماس: 42802-021

ایمیل: info@biineh.com

ساعات کار: شنبه تا چهارشنبه
08:00 صبح تا 18:00 بعد از ظهر

پنج شنبه
08:00 صبح تا 14:00 بعد از ظهر