راه هایی برای سالم نگه داشتن کلیه
برخی دارو های ضدالتهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن و ناپروکسن را اگر به یکباره زیاد مصرف کنید یا دائما بخورید، می توانند به کلیه ها آسیب برسانند.برخی داروهای خاص را بیش از حد استفاده نکنید:
برخی دارو های ضدالتهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن و ناپروکسن را اگر به یکباره زیاد مصرف کنید یا دائما بخورید، می توانند به کلیه ها آسیب برسانند. استفاده از مهارکنندههای پروتون پمپ (PPI) برای زخم معده یا بازگشت اسید به مری برای مدت طولانی می تواند احتمال ایتلا به بیماری- های مزمن کلیه را افزایش دهد. بهتر است این داروها را فقط در صورت تجویز پزشک مصرف کنید.
مراقب آنتی بیوتیک ها باشید:
در صورت استفاده زیاد از آنتی بیوتیک ها، این داروهای ضدباکتری می توانند به کلیه های شما آسیب برسانند. بعضی انواع این داروها مثل پنی سیلین، سولفونامیدها و سفالوسپورین ها، با احتمال زیادتری ایجاد مشکل می نمایند.
حواستان به مکمل های گیاهی باشد:
تولیدکنندگان این محصولات نمی توانند بی خطر بودن محصولاتشان را ثابت کنند و برخی از این محصولات می تواند به کلیه های شما آسیب برساند.اگر بیماری کلیوی داشته باشید برخی از این محصولات می توانند بسیار خطرساز باشند زیرا می توانند بر عملکرد داروهای دیگر اثر بگذارند و شرایط را بدتر کنند. قبل از استفاده از هرگونه مکمل گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.
غذای سالم بخورید:
هرچیزی که می خورید یا می آشامید از جمله چیزهایی که برای بدن شما مضر است مثل چربی، نمک و قند از کلیه های شما عبور می کند. با گذشت زمان رژیم غذایی بد، می تواند منجر به فشارخون بالا، چاقی، دیابت و دیگر بیماری هایی که اثر سوء روی کلیه های شما دارد، شود. یک رژیم غذایی سالم شامل مقدار زیادی سبزیجات، میو ه ها و غلات سبوس دار و مقدار کمی غذاهای فراوری شده است.
مراقب مصرف نمک باشید:
این ماده معدنی روی افراد به روش های مختلفی تاثیر می گذارد. برای برخی، به نظر می رسد میزان پروتئین را در ادرار افزایش می دهد که می تواند به کلیه ها آسیب رسانده یا بیماری کلیوی را بدتر کند. مقدار زیاد نمک ریسک ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد که خود دلیل اصلی بیماری های کلیوی و سنگ کلیه خواهد بود.
آب کافی بنوشید:
آب می تواند به جذب مواد مغذی مهم در کلیه کمک کند و مواد زائد را به شکل ادرار به مثانه منتقل کند. اگر به میزان کافی آب ننوشید فیلترهای ریز داخل کلیه ها متوقف شده و منجر به سنگ کلیه و عفونت شود. حتی کمبود خفیف آب اگر مرتبا اتفاق بیفتد می تواند به کلیه ها آسیب برساند. 4 تا 6 لیوان آب در روز به طور معمول خوب است ولی اگر بیمار هستید یا در هوای گرم می مانید به میزان بیش تری آب نیاز دارید.
ورزش کنید:
مانند یک رژیم غذایی سالم، ورزش می تواند از بیماری هایی مثل دیابت و بیماری های قلبی که می تواند به کلیه آسیب برساند جلوگیری کند. ولی سعی نکنید ناگهانی و بدون آمادگی ورزش سنگین انجام دهید. اگر آمادگی بدنی نداشته باشید، ورزش زیاد می تواند به کلیه ها آسیب برساند. حداقل 5 روز در هفته به مدت 30-60 دقیقه ورزش کنید. اگر مدت زیادی ورزش نکرده اید، آهسته شروع کنید و اگر بیماری خاصی دارید قبل از شروع ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
تست های غربال گری انجام دهید:
دانستن ریسک ابتلا به بیماری های کلیوی در شما مهم است.اگر شما یا یکی از نزدیکانتان بیماری قلبی، فشارخون بالا، دیابت یا سابقه خانوادگی ابتلا به نارسایی کلیوی دارید، بیش تر در معرض خطر هستید. در این موارد پزشک احتمالا تست های کلیوی خاصی را درخواست می- کند. هرچه زودتر بیماری تشخیص داده شود، درمان یا حتی متوقف کردن بیماری آسان تر خواهد بود.
مراقب مصرف الکل باشید:
اگر سالم باشید خوردن یک یا دو لیوان نوشیدنی الکلی آسیب زیادی به کلیه ها نمی زند. اما زیاده روی در نوشیدن (نوشیدن بیش از 4 لیوان در کمتر از 2 ساعت) می تواند منحر به مشکلات جدی و طولانی مدت شود. الکل غالبا منجر به دهیدراته شدن بدن شده که باعث می شود کلیه- ها به خوبی کار نکنند و منجر به افزایش وزن، بیماری کبدی، فشار خون بالا شود.
سیگار را ترک کنید:
سیگار ریسک ابتلا به سرطان کلیه و آسیب به رگ های خونی که با کاهش جریان خون به کلیه ها آسیب می رساند، را افزایش می دهد. علاوه بر این بر داروهای خاصی که برای درمان فشار خون بالا تجویز می شود اثر می گذارد. این موضوع بسیار مهم است چون فشارخون بالای کنترل نشده منجر به بیماری های کلیوی خواهد شد.
مشکلات سلامتی خود را مدیریت کنید:
2 بیماری بسیار رایج که روی کلیه ها اثر می گذارد دیابت و فشارخون بالاست. یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم می تواند به کنترل این دو بیماری کمک کند. در صورت ابتلا به دیابت بسیار مهم است که مراقب قندخون خود باشید و در صورت نیاز انسولین دریافت کنید. برای فشارخون بالا ، فشارخون خود را مرتبا چک کنید و تمام دارو های خود را طبق تجویز پزشک مصرف کنید.
منبع: وب مد
هنوز دیدگاه ثبت نشده است
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *اطلاعات تماس
تهران- قائم مقام فراهانی- نرسیده به مطهری- کوچه مگنولیا – پلاک ۳۲- واحد ۲شماره تماس: 42802-021
ایمیل: info@biineh.com
ساعات کار: شنبه تا چهارشنبه
08:00 صبح تا 18:00 بعد از ظهر
پنج شنبه
08:00 صبح تا 14:00 بعد از ظهر